o nama

O nama

Legenda je započela davne 1868. godine kada je otvorena prva radiona za izradu nakita obitelji Glasnović. Od tada pa sve do danas, mijenjala su se vremena — izmijenile se generacije i modni trendovi,ali ploča s godinom osnivanja tadašnje M Gold radione, ponosno stoji i danas u Masarykovoj ulici na broju devet. Modernizacija iz obiteljskog obrta u ambicioznu tvrtku iz koje je proisteklo današnje carstvo nakita, dogodila se 1995. godine kada je osnovan Gold Partner Ltd. Modernizirani pogon sačuvao je tradicionalnu izradu nakita i s vremenom iznjedrio dvije kuće nakita — Zaks i Argentum, koje su ubrzo postale epitet za stil s potpisom hrvatske proi­zvodnje.

Esencija Zaks nakita leži u odvažnosti žene koja ga nosi i magnetičnoj snazi kojom privlači sve oko sebe, jednom kada se stavi na sebe. Osnovana 2008. godine — kuća Zaks postigla je rapidan uspjeh u kratkom roku, a danas broji čak 14 poslovnica od kojih se 13 nalazi u Hrvatskoj i jedna u Beogradu.

Izvršni direktori Krešimir i Zlatko razvili su razgranatu mrežu Zaks poslovnica i u njih pretočili svu predanost i umijeće rada koje im se prenosilo s koljena na koljeno. Iza visoko po­stavljenih standarda naj­više kvalitete stoje dvije obitelji — Glasnović i Dodić, čije su fundamen­talne vrijednosti tradici­ja i vjekovima iskovano iskustvo. Neprikosnovena konstanta Zaksa je tradi­cijski nakit kao autohtona rekonstrukcija hrvatske baštine, ali jednako važan adut je i bogata ponuda modernog dizajna u zlatu i dijelom u srebru.

Zaks predstavlja most između prošlosti i buduć­nosti koji povezuje fu­turističku ingenioznost i poštovanje prema umjet­nosti izrade nakita.

Otkriće Argentuma koji se 2008. godine pojavio na hrvatskom tržištu, u potpunosti je izmijenilo koncept luksuznog poi­manja kupovanja nakita. Odjednom, visokokvali­tetan nakit postao je širo­ko dostupan i svatko tko je htio kupiti ili pokloniti elegantni modni dodatak mogao je to učiniti po pristupačnim cijenama. Najveća pohvala došla je od samih potrošača u vidu svjetski poznate nagrade Best Buy Award kojom se mogu pohvaliti samo najbolji. Hrvatski građani donijeli su odluku da su upravo Argentum srebrnarnice zaslužile kući ponijeti medalju za najbolji omjer cijene i kvalitete.

Zasjevši na tronu hrvatske proizvodnje srebra — Argentum se uspješ­no proširio na 46 različitih lokacija diljem Hrvatske. Srebro koje je nekoć bilo demode i rezervirano za najniži feudalni sloj, postalo je naj­traženiji talisman iz Argentumove galerije čudesnih kreacija.

Uvertira u prodaju satova dogodila se 2013. godine kada je Gold Partner ostva­rio svoju prvu suradnju s grupacijama Morellato i Arikan. To je bio rezultat promptne responzivnosti kompanije na aspiracije publike koja je pokazala interes za satovima.

S tim podvigom Zaks i Argentum su u svoju prodajnu zbirku dodali neke od najboljih svjet­skih brandova satova poput onih koje zastupa Morellato grupa — Sector, Philip Watch, Furla, Maserati i Trussar­di. Osim njih uvršteni su i satovi tvrtke Arikan koja je ponosni distributer bran­dova — Quantum, Slazenger i Belmond. 2014. godine učinjen je iskorak prema mlađoj ženskoj populaci­ji s francuskim brandom Girl Only. Godinu nakon Gold Partner postaje ek­skluzivni zastupnik ILG grupe koja je tako posto­jećoj bazi satova pridru­žila svoje prestižne bran­dove — Cerruti i Daisy Dixon. Vrijednosni po­stulati za satove u Zaksu i Argentumu jednaki su onima za nakit — vrijeme prolazi, kvaliteta ostaje.

66

Poslovnice

35

Prisutni u 35 gradova

50

Više od 50% asortimana je proizvedeno u Hrvatskoj

5000

Proizvodimo preko 5000 različitih artikala