sector satovi

Sector “No Limits” osnovan 1973. u Milanu globalni je satni brand koji kombinira performanse sportskog sata elegancijom talijanskog dizajna.  Marka je dio Morellato & Sector grupe koja je jedan od lidera inovativnog dizajna nakita i satova još od davne 1930. Sector no limits osobitosti su sportski, tehnički i funkcionalni satovi namjenjeni modno osvještenom kupcu koji živi No limits životni stil (bez granica).

U osamdesetima, Sector počinje dominirati na sceni ekstremnih sportova pokretanjem svoga No Limits pro tima. Tijekom godina istraživanja i razvoja Sector je usavršio kolekciju modernih satova visokih performansi za elitne sportaše koji se bave najzahtjevnijim sportovima na svijetu. No Limits kolekcija vrhunskim sportašima nastavlja pružati preciznost i izdržljivost koju zahjevaju u modernom dizajnu koji žele.

Povijest ovog sata počinje u 80-tima i konceptom NO LIMITS, kada se SECTOR našao u najsugestivnijim i najudaljenijim dijelovima zemlje sudjelujući u velikim avanturama i ekstremnim sportovima. SECTOR je tada osnovao tim vrhunskih poznatih sportaša koji su sudjelujući u spomenutim sportovima promicali duh SECTOR satova.

Neki od najpoznatijih članova SECTOR No Limits Teama:

  • Umberto Pelizzari, nadimak “Kralj dubina”, višestruki svjetski rekorder u ronjenju na dah, s postignutom dubinom od -150 m. Sprema se prijeći i granicu od 200 m.
  • Viviane Franciska Wegrath, skočivši iz helikoptera s visine od 7.000 m sa snowboardom na nogama, Viviane je elegantno sletjela na vrh aktivnog vulkana Villarica, odbacila padobran i spustila se snowboardom 3.000 m niz planinu.
  • Victoria Murden, prva žena koja je sama i bez ičije pomoći preveslala preko Atlanskog oceana. Za taj pothvat trebala su joj 3 mjeseca.
  • Manu Bertin, flysurfer s Hawaya koji surfa sa jedrom oblika zmaja i svladava valove od 8 m.

Danas SECTOR simbilizira jak, odlučan i hrabar stil života: to je sat za ljude sa pozitivnim pristupom životu i za one koji neprestalno teže da premaše svoje granice u izazovima svakodevnog života. Nova SECTOR filozofija utjelovljuje životni stil običnog, svakodnevnog heroja, koji sa odlučnošću i na dinamičan način prihvaća izazove i traži vrijedan sat sa jakom osobnosti, koji ga može odano služiti.

SECTOR sada nudi veliki izbor proizvoda koje karakteriziraju pouzdanost, preciznost i čvrstoća. Nove linije još jednom predstavljaju modele nepogrešivo talijanskog stila, što odani i zahtjevni kupci traže i cijene. Satovi sa jakom osobnošću, pogodni za svakoga tko želi živjeti svaki trenutak svog života strasno i intenzivno.

Priroda ne poznaje granice. Sector No Limits u suradnji s inicijativom Stand Up Forests za očuvanje Amazonu

Satovi koji čuvaju amazonsku prašumu. Zamisao koju su Sector No Limits i udruga LifeGate pretvorili u stvarnost u sklopu inicijative Stand Up Forests, kojom se brazilska prašuma želi sačuvati od deforestacije.

Održivost je apstraktan pojam, kao što je to na neki način i vrijeme. No, održivost se ponekad temelji na nečem stvarnom i opipljivom. Upravo je ta zamisao temelj inicijative Sector No Limits zaslužne za novu kolekciju satova kojom se, u suradnji s inicijativom Stand Up Forests udruge LifeGate, želi pridonijeti zaštiti 100.000 četvornih metara amazonske prašume u Brazilu.

Kolekcija nosi naziv Sector Nature No Limits by Sector i čini je šest satova (tri muška i tri ženska) izrađenih od sandalovine ili bambusa, čije boje podsjećaju na boje prašuma.

„Odluka o izdavanju naše prve kolekcije drvenih satova donesena je u sklopu naše predanosti ekološkom projektu koji konkretno djeluje na određenom području i na ljude”, izjavio je Massimo Carraro, glavni direktor Sector No Limits.

Stoga smo se odlučili pridružiti projektu Stand Up Forests. Zahvaljujući naporima 27 obitelji iz zajednice San Pedro smještene uz rijeku Igarapé Capivara u saveznoj državi Amazonas, projektom je od deforestacije, požara, krivolova i ostalih zločina prema okolišu zaštićeno 560 hektara šume.

„Povezivanje nove kolekcije Sector Nature No Limits s inicijativom udruge LifeGate bitan je element kojim će se povećati svijest o zaštiti okoliša”, izjavio je Enea Roveda, glavni direktor LifeGatea.

Vrijeme i održivost. Dva „apstraktna” pojma koja su se konačno materijalizirala u obliku predmeta koji će nas podsjetiti kako je vrijeme da nešto poduzmemo.

Trenutne kolekcije Sector satova možete vidjeti na stranicama Zaks-a ili srebrnarnica Argentum.